De eerste stap: een afspraak maken

De eerste stap is een afspraak maken voor een kennismakings/intakegesprek. Dat kan door me te bellen of door het contactformulier in te vullen. Ontwikkelen gaat immers stap voor stap.

Gratis kennismakingsgesprek

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis. Het duurt ongeveer anderhalf uur.
De eerste stap is een afspraak maken. Tijdens dat gesprek bespreek ik samen met jou wat het doel van de gesprekken kan zijn, waarmee je het meest geholpen zou zijn en hoe we daaraan gaan werken.
Na dit gesprek kun je besluiten om een vervolgafspraak te maken, maar je kunt ook besluiten het te laten bij dit gesprek.
Meestal is een aantal gesprekken al genoeg om resultaat te boeken. Je kunt op elk moment besluiten om te stoppen met de gesprekken, er is geen verdere verplichting.

Kosten

Maak een afspraak. Het eerste gesprek is gratis. Daarin maken we kennis, oriënteren we ons op je coachvraag en besluiten we of we samen verder gaan. Mijn tarief is € 75 per uur inclusief voorbereiding en nawerk, exclusief BTW. De (5 tot 8) gesprekken in het coachtraject beslaan anderhalf uur per keer. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte.

Wanneer de coachvraag uit het bedrijf komt waar je werkt, is de intake altijd samen met je direct leidinggevende, zodat voor alle drie de partijen duidelijk is wat de vraag en de opdracht is. De gesprekken kunnen dan ook op het werk plaats vinden.

Mogelijke vergoedingen

Particulieren kunnen op verschillende manieren hun kosten voor coaching/therapie (gedeeltelijk) vergoed krijgen.
Via de werkgever: vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject vaak als effectiever ervaren. Informeer bij uw werkgever of leidinggevende. De kosten van een consult of coachtraject bij coachpraktijk De Kade zijn fiscaal aftrekbaar in het kader van scholings- of trainingstrajecten, gericht op het (toekomstig) beroep.
Via de ziektekostenverzekering: bij een aantal ziektekostenverzekeraars wordt coaching vergoed in het aanvullende pakket. Kijk hiervoor de voorwaarden in uw polis na.
Via de Arbo-dienst van je bedrijf: ook kunnen kosten worden vergoed in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, bij burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Informeer hiervoor bij uw Arbo-dienst.
Via de belasting: wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten in sommige gevallen inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.
Via het UWV: als je een uitkering van het UWV ontvangt, dan kun je bij hen informeren naar de beschikbare financiele middelen om in te zetten voor je herstel en re-integratie. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Medewerkers van instanties met een Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kunnen de kosten inruilen als beroepskosten voor persoonlijke ontwikkeling. Informeer bij uw werkgever naar de mogelijkheden.