Coach Wille Straathof

Wille Straathof

Wie is deze coach?

Mijn naam is Wille Straathof. Ik ben 65 jaar. Ik heb 40 jaar in het onderwijs gewerkt en ben sinds vier jaar Coach Practitioner. Dit betekent dat ik als schoolleider een opleiding tot coach heb gevolgd en met name ervaring heb opgedaan met het coachen van leidinggevenden.

Daarbij kan van alles aan bod komen. Want ook een beginnend teamleider wil leren nee zeggen of heeft moeite met een slecht-nieuws-gesprek. Een ander gaat ongemerkt gebukt onder perfectionisme of faalangst. Wat dat betreft zijn leidinggevenden net echte mensen.

Mijn coachstijl is no-nonsense

Mijn klanten omschrijven coach Wille Straathof als een warm, nieuwsgierig mens die de confrontatie niet uit de weg gaat. Ikzelf beschrijf mijn coachstijl als no-nonsense, effectief, humoristisch en oplossingsgericht. Ik word blij als ik merk dat mijn vragen en oefeningen iemand een stap verder brengen. Ik ben bereid keihard te werken, maar verwacht van jou dezelfde inzet. Het gaat er tenslotte om dat jij er beter van wordt, beter in je persoonlijk leven en beter in je werk.

Opleiding en ervaring

Elk mens leert van theorie en praktijk, van expliciet leren op school, maar het meest ( ca. 75%) van impliciet leren in het leven.

Na mijn doctoraal Engelse en Amerikaanse taal- en letterkunde (met als bijvakken dramaturgie, filmkunde en sociale geografie) ben ik 8 jaar docent Engels geweest in Amsterdam, daarna 18 jaar conrector onderwijs in Schagen en de laatste 14 jaar van mijn arbeidzame leven was ik rector van de mooiste school van Nederland: College Hageveld in Heemstede.

In die tussentijd was ik trainer bij Hansen & Smit, heb ik cursussen Neuro-Linquistisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA) gedaan, verdiepte me in timemanagement en werd faalangsttrainer. Diverse cursussen gesprekstechnieken kwamen voorbij en een training leidinggeven in het onderwijs besloeg bijna 9 jaar. Ik heb het nodige expliciet geleerd, waarvan als laatste een tweejarige opleiding tot Coach Practitioner. Maar het meest heb ik als mens geleerd.

Mijn levenservaring omvat nu 65 jaar. Daarin heeft zich het nodige afgespeeld. In mijn overtuiging is het zo dat niets zonder reden op je pad komt en dat je er altijd iets van leert. Zo ook van de vele levensbepalende ervaringen zoals mijn kinderen, mijn eerste baan als conrector, een burn-out, een scheiding, verhuizingen en nieuwe banen, verlies van dierbaren en oma worden. Ik zet alles wat ik weet en kan in tijdens mijn coachgesprekken.

Klanten over coachpraktijk De Kade

In een periode van heel veel stress, strijd en twijfel, heb ik door de gesprekken met coach Wille Straathof, mijn gedachten en twijfels leren omzetten in acties. Acties die mij geholpen hebben mij te sterken in waar ik mee bezig ben en de keuzes die ik (heb) moet(-en) maken zowel privé als op professioneel vlak.
Wille beschikt over een groot scala aan oefeningen die ze op de juiste manier weet in te zetten zodat mijn, vooraf bepaalde, coachdoel behaald kan worden. Iedere sessie weer, is Wille goed voorbereid en weet ze de juiste toon en werkwijze te vinden. Tijdens de coachgesprekken creëert zij een veilige sfeer waarin ik alles heb durven zeggen en onderzoeken.
Wille is een snelle denker, wijs, empathisch, warm, open, integer, energiek, vol humor en professioneel. 

 Nynke Mensink-van der Heide
Teamleider VMBO beroepsgericht