Welke ontwikkeling wil je?

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Professionele ontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Loopbaanontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Jezelf ontwikkelen en daarop gecoacht worden is een waardevolle investering in jezelf. Het kan zijn dat je in een situatie zit waar je zelf niet 1-2-3 uitkomt. Of je komt steeds dezelfde ergernissen tegen of je loopt op je tandvlees. Misschien heb je behoefte aan opvoedingsadviezen.
Als coach help ik je met de eerste stap om in beweging te komen. Wat je coachvraag ook is, er zijn verschillende manieren om jou te helpen om dingen te veranderen. Dat begint met een persoonlijk gesprek.

Ontwikkeling van je kwaliteiten

Ontwikkeling van kwaliteiten

Het antwoord op elke vraag zit in jou. De oplossing voor elk probleem eveneens. Als je jezelf beter leert kennen, weet wat je kwaliteiten en je valkuilen zijn, kun je effectiever handelen. Verder kan het gaan over

  • verschijnselen van een burn-out
  • de drives die je beheersen
  • hoogbegaafdheid en zijn uitdagingen
  • je stijl van communiceren
  • menstypes en hoe jij met ze omgaat
  • situaties die je lastig vindt
  • omgaan met verlies
  • omgaan met je eigen faalangst of perfectionisme of die van iemand anders.

Professionele ontwikkeling

Om verder te komen in je werk zijn er wellicht kwaliteiten die je zou kunnen ontwikkelen. Ook met de bijbehorende valkuilen wil je leren omgaan. In elke baan waar je met mensen werkt, is er sprake van (inter)persoonlijke relaties. Hoe ga jij met mensen om? Welk menstype ben jij? Hoe communiceer je?

Grenzen stellen

Het kan ook zijn dat je moeite hebt met grenzen stellen en dat je graag wat vaker nee zou willen zeggen. Je persoonlijkheidskenmerken spelen daarbij een belangrijke rol. Mijn werkervaring leert dat veel van je werkgerelateerde problemen zijn te herleiden op persoonlijke hang-ups als faalangst, perfectionisme, erbij willen horen en de vijf drives.
Bij werkgerichte coachingstrajecten is er naast de cliënt vaak ook een opdrachtgever.  Dan stemmen we de coachvraag op elkaar af zodat alle drie de partijen weten welke doelen we stellen en hoe het traject eruit zal zien.

Leiderschapsontwikkeling

Leiding geven is een vak. Iedere leidinggevende heeft zijn eigen stijl. Ken je de jouwe? Confronteren met behoud van relatie, hoe doe je dat als leidinggevende? Wat maakt je een goede leider en wat heb je

Ontwikkeling van stijlen

daarvoor nodig? Welke kwaliteiten die je van nature al hebt, dragen bij aan goed leiderschap?

Soms is het goed om de balans tussen werk en privé weer wat te herstellen. Een goede leidinggevende geeft immers het goede voorbeeld. Het in stand houden van je vitaliteit en energie zijn daar een belangrijk onderdeel van. Welke keuzes wil je daarin maken?

**Onderzoek van KPMG in samenwerking met de Erasmus Universiteit (2009) wijst uit dat leidinggevenden hulp zoeken bij dilemma’s en thema’s zoals het eigen zelfbeeld (74%), effectief communiceren (72%), stijlen van leidinggeven (55%), omgaan met conflicten (64%), valkuilen herkennen (77%), balans vinden tussen werk en privé (40%) en grenzen leren stellen (48%).

Loopbaanontwikkeling

Misschien heb je het gevoel dat je uitgekeken bent op je baan. Het kan ook zijn dat je er onvoldoende uitdaging en ontwikkeling in vindt. Anderen krijgen promotie en ze lijken jou steeds over te slaan.
Wat zijn de voor jou belemmerende gedragspatronen, gedachten en overtuigingen? Welke kwaliteiten passen het beste bij welke baan? Welke taken geven je energie en maken je blij?
De loopbaancoach laat je goed naar jezelf en je kwaliteiten en drijfveren kijken. Ze helpt je om niet alleen terug te kijken, maar ook naar de toekomst. Wat is ervoor nodig om de baan van je dromen te ontdekken?