Wat doet deze coach?

Als coach help ik je nadenken, begeleid ik je bij het ontdekken van de kern van een probleem of dilemma, laat ik je de stappen zetten waardoor je tot nieuwe inzichten komt of een oplossing bedenkt.
Coaching is persoonlijke begeleiding in een serie gesprekken. Een coach stelt vragen waardoor je denken op gang wordt gebracht. Een coach helpt je manieren te vinden om je individuele of professionele leven anders in te richten.
Met behulp van bepaalde oefeningen wordt je inzicht vergroot. Een probleem verandert langzaam maar zeker in een uitdaging. Je krijgt meer ruimte en energie voor het maken van de juiste keuzes.
De coach draagt aan en ondersteunt, jij kiest en besluit.

Een coach helpt je nadenken

Een coach helpt je nadenken

Je hebt iemand nodig om je gedachten te helpen ordenen.
Je wilt meer inzicht in je eigen functioneren en communiceren.
Je wilt makkelijker met anderen en met je gevoelens omgaan.
Je staat op het punt om keuzes te maken, maar weet niet goed hoe.
Je energie laat je in de steek en je voelt je niet vitaal.
Je wilt meer zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen of discipline. Wil je iets doen aan je stress of je onzekerheid? Wellicht helpt het al om positiever te gaan denken.
Je wilt een betere leidinggevende worden.
Je wilt je kwaliteiten en valkuilen beter in beeld krijgen.
Wil je af van slechte gewoontes die je beperken bij het bereiken van je doelen?

Stuk voor stuk situaties die dagelijks voorkomen. Allemaal aanleidingen om op zoek te gaan naar een coach. Als je me wilt bellen… (06-50614361) of misschien vul je liever het contactformulier in.

Doelstellingen

In het intakegesprek en in het coachplan wordt gewerkt met concrete en haalbare doelen. Die doelen stel jij, in overleg met mij. Een voorbeeld van zo’n doelstelling is:

Ik wil leren grenzen te stellen en voorkomen dat anderen eroverheen gaan.

Het kan ook zijn dat je gewoon niet lekker in je vel zit en wilt ontdekken hoe dat komt. Belangrijker nog: ontdekken wat je eraan kunt doen om je beter te voelen! Soms kost het wat meer moeite om erachter te komen wat de coachvraag is. En het blijkt ook wel eens dat het om een heel andere vraag achter de coachvraag gaat. Samen zoeken we dat uit.

Het coachtraject

Elk coachtraject begint met een gratis kennismakingsgesprek, waarin we de coachvraag onderzoeken. Daarna besluiten we samen of we verder gaan.
Dankzij de ingredienten uit het kennismakings/intakegesprek, stel ik een coachplan op. Meestal duurt het coachtraject 5 à 8 gesprekken met een tussentijd van minimaal twee weken. Elk gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Je krijgt altijd huiswerk mee in de vorm van reflectievragen of het bijhouden van een logboek, want oefening baart kunst.

Oefeningen en methodes

In elke coachpraktijk worden bepaalde oefeningen ingezet. Daarop vormt coachpraktijk De Kade geen uitzondering. Er zijn oefeningen uit het Neuro-Linguistisch Programmeren en de Transactionele Analyse. Er zijn communicatieoefeningen. We werken ook vanuit verschillende perspectieven. Systeemwerk wordt waar nodig ingezet en de hele benadering is oplossingsgericht.

Met behulp van de Roos van Leary ontstaat meer inzicht in de eigen communicatiestijl.
Een opstelling aan tafel of een levensverhaal kan verklaren hoe het gezin van oorsprong van invloed is op de huidige situatie.
Verschillende oefeningen met kaarten hebben de kracht van beelden in zich.
Voor alle oefeningen en methodes geldt dat ze effectief zijn.